· 1935 · 2010 ·

75 ANYS DE BASQUET AL MASNOU

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

EL MASNOU

Imprimeix PDF

El municipi d’El Masnou, situat al sud del Maresme i arran de la costa és un dels més importants d’aquesta comarca, amb 3’30 Km2 d’extensió i més de 22 mil habitants. Els terrenys del Masnou pertanyien inicialment als municipis d’Alella i Teià, pobles que estaven relativament allunyats del mar per protegir-se dels atacs dels pirates, com passava a tota la comarca. La població es dedicava a l’agricultura i a la pesca, i arran de platja s’hi van establir les comunitats de pescadors. Amb el pas dels anys va prenent identitat pròpia i es construeixen els primers masos fortificats a prop del mar així com també a primers del segle XVI es concedeix la possibilitat de tenir un lloctinent amb poders, en absència dels batlles d’Alella o Teià.

 

La població definitiva de la vila es forma, com a veïnat, al voltant del “Mas Nou” dins el terme de Teià, del qual s’independitza el 1812. Més tard, el 1846, se li annexiona el barri maritim d’Alella de Mar, fins llavors al terme d’Alella.

El Museu de Nàutica, que reflecteix l’intensa activitat lligada al mar que la nostra vila ha jugat especialment els segles XVIII i XIX, l’Esglèsia de Sant Pere (del segle XVIII), la Casa de la Vila i el Casino són alguns punts d’interès artístic i arquitectònic, així com també, la Casa Benèfica i la de Cultura, d’estil modernista, o diferents masos antics, com ara Can Teixidor (segle XVII) o Ca l’Antic (segle XVI).

 

El Masnou també presenta una important oferta lúdica i gastronòmica centrada en bona part al Port Esportiu i com a activitats més celebrades anualment destaquen la Festa Major de Sant Pere i el Festival Internacional de teatre còmic “Plè de Riure”.

B-148

Vista aèria del Masnou. Per a més informació: www.elmasnou.cat

 

You are here: EL CLUB EL MASNOU